lauantai 28. maaliskuuta 2009

Puhelinmallikohtaisia ominaisuuksia/omituisuuksia

Nokia S60: Testattu 3.0 ja 3.1 puhelimilla. Nykyinen versio asentuu hyvin, mutta testeissä yli 2000 numeron lista sai puhelinluettelon antamaan "muisti täynnä"-virheitä, joten ennen asennusta suosittelen ottamaan varmuuskopion puhelimen tiedoista. Myöskään numeroiden muokkaus ei ole mahdollista, koska puhelinluettelo antaa muisti täynnä-virheitä, mutta poistaminen onnistuu. Palautetta asiasta voitte lähettää Nokialle!

Nokia S80: Näissä laitteissa on epäonnistunut vCard toteutus, eivätkä ne tue selaimen kautta ladattavia käyntikortteja. Kiitos Nokia! Listan voi siirtää puhelimeen lataamalla sen PC:lle ja lähettämällä tiedoston Bluetoothilla puhelimeen. Puhelin boottaa, jos yksittäistä numeroa yrittää poistaa käyntikortista. Soittajan nimi näkyy ok ja koko listan poistaminen onnistuu.

Apple iPhone: Valitettavasti Apple iPhone vaatii soittajatietoon myös suuntanumeron (ei GSM-standardin mukainen), joten lista ei sinällään toimi iPhonessa. Koko numeroiden lisäys listaan saattaisi muodostaa rekisterin, joten toistaiseksi niitä ei ole luvassa.

Nokia S40 1.0 (testattu Nokia 2650):
Microsoft Windows Mobile 6 (testattu Samsung i600): Tallentaa puhelinmuistioon vain muutaman ensimmäisen numeron ja unohtaa loput, käyttökelvoton.

5 kommenttia:

  1. Ainaki E51 & E71 (S60 V3.1 kumpiki) tuli raja vastaan noiden määrien kans, jossain 127 numeron paikkeilla. Piti jakaa kahdeksaan osaan että sai kaikki mahtuun.. Tuli puhelu läpi ilman numeronäyttöä joka piti olla listalla.

    VastaaPoista
  2. Listan jakaminen osiin on käynyt mielessä, mutta Nokia ei osaa asentaa kuin ensimmäisen kortin vcard-tiedostosta. Ehkä jakaminen .sis-tiedostona voisi olla S60:lle toimiva muoto, yritän kokeilla sitä jossain vaiheessa.

    Testasin tuota soitonselvitystä vaihtamalla riveille 120, 400 ja 800 testinumerot ja ainakin nämä näkyivät "Älä vastaa" nimellä (puhelin E90). Koko listan testaushan tarkoittaisi että kaikki maan telemarkkinoijat soittaisivat samaan puhelimeen, ei kiitos :)

    VastaaPoista
  3. Loistava palvelu, kiitoksia! Vielä kun saisi puhelinmyyjien puhelut olemaan hälyttämättä. Oma S60-puhelimeni sisältää _melkein_ sen ominaisuuden jonka tarvitsisi: profiiliin (esim. Yleinen) voi valita ne puhelinluettelon ryhmät, joiden puhelut hälyttävät. Jos jaksaisi klikkailla käsin kaikki kaverien numerot omaan ryhmäänsä, voisi valita vain sen ryhmän hälyttämään - mutta sitten kai tuntemattomat numerot eivät hälyttäisi ollenkaan.

    Njaa, ryhmälle voi valita oman soittoäänen, joten ehkä pitää tehdä täysin hiljainen mp3-tiedosto ja panna se kaupparatsujen soittoääneksi.

    VastaaPoista
  4. Kokeilin tuoda PC suiten avulla E71:een tuota vCardia, ja vain yksi numero tallentuu puhelimeen. Mitä teen väärin?

    VastaaPoista
  5. Väärin meni se PC Suite-kohta. Ainakin oma PC Suite kaatuu, jos tämän kortin lataa siihen.

    VastaaPoista